Petra van den Bovenkamp
Bert Haanstrahof 7
1325 XB ALMERE
06-10558794
petra@body-zone.nl
www.body-zone.nl
Home Informatie & Praktijk Behandelingen Afslanken Tarieven Routebeschrijving Contact Links

TriggerpointmassageBij Body-Zone kun je ook terecht voor Triggerpointmassage. Deze is in combinatie met een sportmassage. Er worden geen losse triggerpointbehandelingen gegeven.

Veel van onze alledaagse pijnklachten worden feitelijk veroorzaakt door myofasciale triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste of geblesseerde spieren. De moeilijkheid met triggerpoints is dat ze pijn afleiden. Deze verplaatsing van pijn zet iedereen op het verkeerde been, inclusief de meeste artsen. Dit is de reden dat pijn zo vaak foutief wordt gediagnosticeerd en zo vaak met pijnstillers wordt behandeld. Pijn is een teken dat er iets fout zit en dat het de aandacht nodig heeft.

Triggerpoints veroorzaken o.a. hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen, RSI en carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook andersoortige symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs Fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als men weet waar men zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen.
Let op: deze behandeling is niet pijnvrij maar uiteraard kun je wel (in onderling overleg) zelf de pijngrens aangeven!

Triggerpointmassage is bij Body-Zone geen aparte behandeling maar wordt daar waar nodig in combinatie met Sportmassage gegeven.

ZELF AAN DE SLAG VOOR EEN GEZOND LICHAAM!